Home / Motoros háti permetező – Husqvarna és más típusok

Motoros háti permetező – Husqvarna és más típusok

Nagy gyártók széles kínálata vár ránk, ha a kerti munkák során szükségünk van egy motoros háti permetezőre. Mind a Husqvarna, Hecht, Gardena, Riwall és lehetne még sorolni megtalálhat a kereskedők kínálatában.

 

Husqvarna motoros háti permetező – 321S25

Husqvarna-motoros háti permetező Husqvarna 321S25

A felhasználó szem előtt tartásával épített permetezőgép kiváló minőségű és céltudatos kialakítást kínál, így a gép megbízható, alacsony szervizköltséggel és hosszabb élettartammal rendelkezik.

A termék élettartamát olyan kiváló minőségű anyagok választéka biztosítja, mint a sárgaréz szivattyú galvanizált dugattyúval, továbbfejlesztett vízszűrők és rozsdamentes acél permetező lándzsával .

A terméket egyenes, 90 cm-es állítható fúvókával és hosszabbítóval ellátott lándzsával. A csatlakozás forgatható.

A hevedereket úgy fejlesztették ki, hogy kényelmesek legyenek a kezelő számára. A hátsó párnázást szellőztetik, és a hevederek szélesek, hogy maximálisan megtámasszák.

A tartály átlátszó anyagból készült. Lehetővé teszi a kezelő számára a munka befejezését a tartály feltöltése nélkül, ha ez nem szükséges.

Nem lesz könnyű dolgunk, ha használtan szeretnénk hozzájutni. Az új modelleket a szaküzletekben érdemes beszerezni.

Ahol még érdemes körülnézni:

  1. több háti permetező >>>
  2. még több háti permetező >>>

 

 

Használt motoros permetező

Ahol érdemes körülnézned:

 

 

Háti permetező j18 magyar

háti permetező j18 magyar
forrás: https://www.agrokeraruhaz.hu/

Népszerű magyar termék, mellyel még nagyapáink is dolgoztak.

Technikai adatok:

  • 18 literes permetlétartály
  • Folyadék szállítás : 0,5-3 liter/perc
  • Fúvóka méret cserélhető 0,3mm-1,5mm
  • Üres súly : 6 kg
  • Töltött súly 20 kg

 

 

Miért és mikor érdemes permetezni?

A megfelelő időpontban és ideálisan kiválasztott szerekkel és eszközökkel végzett permetezés segít megvédeni növényeinket a különféle kártevőktől. Gombák, baktériumok, csigák és rágcsálók sokasága rongálhatja meg a nővényeinket.

Léteznek ellenük különféle mesterséges és természetes alapanyagú növényvédő szerek, melyeket számos permetező készülékkel használhatunk.

A tavaszi lemosó permetezés, a rügyfakadás előtt történő permetezés és az őszi lombhullatás utáni permetezés a leggyakoribb módjai, hogy nagy hatásfokkal megszabaduljunk a kórokozóktól anélkül, hogy a hasznos beporzó rovarokban (például a méhekben) kárt ejtenénk.

Virágzó növényt csak végszükség esetében szabad permetezni. Permetezésre a szélcsendes, napsütéses idő a legalkalmasabb, és a használati utasításnak megfelelő védőfelszerelések használata is javasolt, hogy elkerüljük a vegyszerekkel történő érintkezést és az ebből adódó esetleges sérüléseket.

 

Permetező típusok

A leggyakoribb eszközök közé tartoznak

  • a kézi,
  • a talicskás és
  • akkumulátoros vagy benzin motoros háti permetezők.

Elsősorban a permetezendő terület, a növények mérete és a kiválasztott vegyszer együttesen határozza meg, hogy melyik a legideálisabb permetező típus. Más készülék lesz ideális a kiskerthez, a ház előtt álló diófákhoz vagy egy közel egy-két hektáros gyümölcsöshöz.

Permetező vásárlása előtt érdemes alaposan végigolvasni a termékleírást, különösen figyelve azokra a részletekre, hogy hobbi vagy profi kategóriába sorolt-e a termék, mekkora a vízszintes és függőleges szórástávolsága, mekkora a gép teljesítménye, milyen nagy a tartály űrtartalma és mekkora a permetlé-kapacitása (ez liter per perc mértékegységben van általában feltüntetve).

Ezeken kívül a szórófej típusa és a használható permetszerek is fontos tényezők. Érdemes a garancia időtartamát is figyelembe venni vásárlás előtt.

Továbbá fontos kiemelni, hogy nagy terület rendszeres permetezéséhez mindenképp minőségi készülék szükséges, de akár hobbi felhasználáshoz is érdemes megbízható terméket választani.

 

Motoros háti permetező készülék választásakor mire érdemes figyelni?

A motoros permetezők népszerűek a könnyű felhasználhatóságuk miatt. Ezeket a permetezőket üvegházi növénynél, gyümölcsfánál, szőlőültetvénynél is lehet használni. Alacsonyabb cserjék és növények permetezésére ideális szinte bármelyik modell, és könnyen mozoghatunk vele akár kevésbé egyenletes terepen is.

Sűrű lombozat esetén először belül permetezünk, majd körkörös mozdulatokkal haladva egyre kifelé haladunk, végül a növényt kívül is lepermetezzük.

Ha nagyobb növényeket vagy fákat szeretnénk permetezni motoros háti permetezővel, akkor különösen figyelmet kell fordítani néhány részletre, mivel ezekkel a permetezőkkel csak bizonyos magasságig tudjuk feljuttatni a növényvédőszereket. A permetezés kivitelezése ebben az esetben is nagyon hasonlóan, a növény belsejétől kifelé haladva történik.

A benzinmotoros készülékek előnye az akkumulátorosokkal szemben, hogy nem kell hosszabb ideig tölteni őket, hanem azonnal használhatók. A szórófejeket tekintve legtöbbször a legolcsóbb készülékek mellé is többféle jár.

Ha permetlevet és port is szeretnénk szórni a permetezővel akkor érdemes egy kétfunkciós permetezőbe fektetni. A turbinás légporlasztásos gépek az egyik leghatásosabbak a házi permetezők között, mivel ködszerűen porlasztják a növényvédőszert, és így a nagy szórótávolság is biztosított, ami a magasabb fákhoz (akár 7-8 méter magasságig) szükséges.

Bármelyik eszköztípus mellett döntötök, fák esetében a függőleges, nagyobb gyepterületek permetezéséhez pedig a vízszintes szórási távolság kritikus tényező, hogy hatékonyan és a lehető leggyorsabban elvégezhessük a munkát.

Érdemes azt is előre átgondolni, hogy pontosan mekkora területet vagy növényt kell permetezni. A tartály méretére, és ennek függvényében a háti permetező súlyára is elengedhetetlen kitérni. A permettartály ne legyen túl kicsi, azaz ne kelljen állandóan megállni és azt újratölteni, de ne is legyen túl nagy és nehéz ahhoz, hogy kényelmesen mozoghassunk vele a permetezés során.

Sok, 12-20 liter közötti tartállyal rendelkező házi motoros permetező létezik, így mindenki talál ideális méretet. Érdemes azt is megnézni, hogy vannak e hozzá súlyelosztást segítő állítható hátpántok, ha egy nagyobb készüléket választunk.

 

Karbantartás és tisztítás

A legtöbb háti permetező egyszerűen össze- és szétszerelhető, valamint könnyen tisztítható. Permetezés előtt és után a készüléket a használati útmutatónak megfelelően alaposan el kell mosni, majd a szabad levegőn hagyni megszáradni, így megóvjuk a rozsdásodástól és egyéb meghibásodási lehetőségektől.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :