Home / Ingyen elvihető műkörmös asztal? – és más lehetőségek

Ingyen elvihető műkörmös asztal? – és más lehetőségek

A műköröm a hölgyek körében töretlenül népszerű, ami jó hír neked, ha műköröm készítéssel foglalkozol. Ha ingyen elvihető műkörmös asztal után kutatsz, akkor nagyon résen kell lenned, mert az olyan ritka, mint a fehér holló.

Ha úgy látod, hogy érdemes befektetni az üzletedbe, akkor mutatunk egy igazán praktikus és sokoldalú asztalt, ami jó szolgálatot tehet.

 

 

Horozható Műkörmös asztal elszívóval / vagy anélkül is választható

műkörmös asztal elszívóval
fiókos kivitelben

Kattints ide az aktuális árért

 • összecsukható kivitel
 • cipzáras, vízálló hordtáskával
 • kéztartó párna
 • fékezhető kerekek
 • fiókos vagy ventillátoros kivitelben választható

Tökéletes választás szalonokba vagy akár otthonra is. Különösen praktikusak ha vendégeid a saját otthonukban kívánnak szépülni, hiszen hordozhatóak. Lábaik behajthatóak, hordtáskájukban bárhová magaddal viheted őket és tárolásuk is helytakarékos.

Részletek >>>

porelszivos_manikur_asztal
elszívós kivitelben

 

 

Ingyen elvihető műkörmös asztal – Hol keressem?

Nehéz dolgod lesz, mert legtöbb esetben aki felhagy a műkörmözéssel, a jófogás.hu-n, vagy más hasonló oldalon fogja meghídetni pár tízezer forintért. De ha égis bízol benne, akkor a fent említett oldalon nézz körül első körben.

 

 

Műkörmök és műkörmös asztalok: járjuk körbe a témát!

Bár a műkörömről a legtöbbeknek elsősorban a modern kor jut eszébe valószínűleg, a körömdíszítés szokása (és divatja) több ezer éve létezik, egészen az ókorig megy vissza. És ez nemcsak egyetlen helyszínen, hanem a római, görög, egyiptomi és a kínai kultúrákban is megtalálható volt.

Így az is valószínűsíthető, hogy a körömdíszítés az egyetemes emberi kultúra része, legalábbis a fejlettebb civilizációkban. A körmök, legalábbis az esztétikus, kellemes látványú körmök több mindent is szimbolizálnak: az egészséget és a jólétet is.

De a körömdíszítésben az utóbbi 100 év kiemelt szerepet játszott, mivel körülbelül egy évszázaddal ezelőtt jelentek meg olyan új anyagok, mint a polimer. Néhány generációval később, a ’70-es években pedig a két komponensű akril is felbukkant, amely folyadékból és porból áll, és a technikák fejlődése ezután sem állt meg.

 

 

Mióta és miért népszerű a műköröm?

Bár a köröm díszítése több ezer éves hagyomány, a műkörmök széles körben az utóbbi kb. 40 évben terjedtek el, a ’80-as évektől kezdve. Manapság a műkörömépítő tevékenység egyre nagyobb tudást köt le. Itthon a Kézápoló és műkörömépítő OKJ képzésen lehet képesítést szerezni: ezeket a képzéseket általában a műkörmös szalonok szervezik meg.

A műköröm arra való, hogy a természetes körmöket „felturbózzuk”: extra minőség és extra formák érhetők el a műkörmökkel. Így olyasmit is ki tudunk fejezni velük, amire egyébként nem lenne lehetőségünk. Egyesek szerint ez olyasmi, mint egy ruha, mások véleménye szerint azonban abszolút nem természetes. Ez is egy olyan kérdés, ahol érdemes saját magunknak döntenünk, számunkra mi a megfelelő, mi az, ami „belefér” és ami jó érzéssel tölt el.

 

 

Milyen típusú műkörmök léteznek?

Elkészítési mód szerint találunk

 • TIP-eset: a TIP itt egy vékony, műanyag lapkát jelent, ez határozza meg a műköröm ívét és formáját. Ezután lehetséges „porcelánt”, akrilt vagy gélt használni,
 • épített műkörmöt (itt a TIP helyett közvetlenül a természetes körömre építik a műkörmöt). Ebben az esetben amikor a műköröm jóval hosszabb az eredeti körömnél (ez általában így van), egy különleges sablonra is szükség van, amelyet a körömre kell illeszteni, és a
 • DIY (csináld magad) műkörmöket, ezek egy módon veszik fel a versenyt a másik két kategóriával, amelyek szalonokban készülnek: árban. Ezekhez mindössze ragasztóra, egy-két ezer forintra és egy kis igazításra van csak szükség. És talán egy cseppnyi bátorságra. De senkinek sem szabad ugyanazt a minőséget vagy eleganciát elvárnia, mint az előző két típustól.

 

Milyen kellékekkel készülnek el a műkörmök?

Akár otthon, akár másnak építünk műkörmöt, az alábbiakra mindenképp szükségünk lesz. Az előkészítési fázishoz szükség lesz:

 • bőrfeltoló pálcára,
 • reszelőre,
 • bőrvágó ollóra,
 • portalanító kefére,
 • Primer és Nail Prep előkészítő folyadékra.

 

A műköröm építéséhez pedig semmiképp sem szabad az alábbiak nélkül hozzákezdeni:

 • sablonvágó olló,
 • sablon (erre építünk),
 • „porcelán” vagy zselés ecset,
 • zselé esetén UV lámpa és szálmentes törlőlap,
 • két reszelő (az egyik egészen finom, a másik durvább),
 • „porcelán” körmökhöz polírozó és buffer, és
 • a hibák korrigálására selyemszál.

 

 

Milyen az ideális munkaasztal?

A műkörmös asztalon rengeteg minden múlik, mégis sokszor kevesebb figyelmet fordítanak rá. Mielőtt megpróbálnánk bárkit is meggyőzni, hogy melyik a tökéletes asztal, hadd jelentsük ki, hogy csakúgy, mint egy-egy műköröm, az asztal is nagyon egyedi igényekhez kell, hogy igazodjon.

Nem szabad elfeledkezni a helyiség méretéről (összecsukhatótól az egészen nagyig) és dekorációjáról (itt bele sem kezdünk a felsorolásba) és a műkörmös anyagaink és eszközeink mennyiségéről sem.

 

Néhány tipp, hogy mi is megtaláljuk műkörmös asztal párunkat!

Ha nagyon nagy helyünk van, ne spóroljunk, hiszen műkörmösként mindig jól jön egy kis extra hely! Ha nagyobb helyünk van, de nem „végtelen”, akkor érdemes elgondolkodni, hogy mi a fontosabb: a kényelmesen helyet foglaló következő vendég(ek) vagy kevesebb rendezkedés munka előtt és közben a műkörmös asztalon.

Érdemes a helyet kihasználni a falon az asztal mellett is: jöhetnek ide kis polcok, akár egy mágnestábla színekkel, amelyek bármikor kiválaszthatók, akár munka közben is.

Ha kisebb a helyünk, mindenképp figyeljünk oda, hogy a vendég helye az ajtó felől legyen, hiszen ezzel sok kellemetlenséget spórolunk meg.

Ha baba / kisgyerek is van otthon, elengedhetetlenül fontos a gyermekbiztos kialakítás: ilyenkor érdemes lehajtható asztallapban is gondolkodni.

Mielőtt vásárolunk egy asztalt, mindenképp vegyük figyelembe a megfelelő magasságot: egy 190 centis hölgynek valószínűleg nem ugyanaz az asztal lesz tökéletes, amely egy 155 cm-esnek.

És végül, de nem utolsósorban: ha bal kezesek vagyunk, ne elégedjünk meg a jobbkezes asztallal: a gyártóknál sokszor lehetőség van balkezes asztalt is választani.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :