Home / Falhoronymaró porszívóval – hatékony munka por nélkül

Falhoronymaró porszívóval – hatékony munka por nélkül

Az újonnan felépült házunk elektromos hálózatának kialakítása során nagy segítségünkre lehet egy úgynevezett falhoronymaró gép. A falhoronymaró porszívóval való felszerelése praktikus megoldás a por ellen.

Itt bemutatunk néhány népszerű típust, amiket könynedén beszerezhetsz online is.

 

 

Falhoronymaró porszívóval – népszerű típusok

 

 

 

Mire való a falhoronymaró?

Egy ház építése során az egész téglákból felépült falakban még nincs kialakítva az elektromos hálózat megvalósításához szükséges horonyrendszer. A tégla, gipsz és beton falakba egy úgynevezett falhoronymaró géppel lehetőség van egyenletes mélységű és állandó szélességű szabályos hornyokat kimarására, hogy abban később majd elvezessük az elektromos hálózat vezetékeit.

A téglafalakban a hornyok kimarását elvégezhetjük sarokcsiszólóval is, azonban ez egy jóval macerásabb művelet. A falhoronymarú, mivel két egymás mellé illesztett tárcsával rendelkezik sokkal pontosabban képes kivágni a hornyokat a falakban ezért használata mindenképp javasolt.

A teljesítményt úgy kell számolni, mintha két egymás mellett futtatott sarokcsiszolót használnánk. Ha tehát például egy 2600W-os falhoronymarót veszünk, akkor az két 1300W-os sarokcsiszolóval lesz nagyjából ekvivalens.

 

 

Milyen falhoronymarók vannak?

Az falhoronymarók esetében különböző típusokat tudunk megkülönböztetni.

  • Az újabb modelleket lágy indítású motorokkal szerelik és ezek használata sokkal kényelmesebb.
  • A legtöbb falhoronymaró automatikus túlterhelés elleni védelemmel rendelkezik, ezek biztonságosabban használhatóak, mint a régebbi modellek.
  • Falhoronymaró porszívóval: Fontos jellemzője még egy falhoronymarónak, hogy lehet-e hozzá porszívót csatlakoztatni.
  • A vágókorongok a falhoronymarók esetében általában 125mm-esek és 150mm-esek, de léteznek jóval nagyobb, 230mm-es vágókoronggal rendelkező eszközök is.

A horonyszélességet általában több fokozatban lehet beállítani, azt annak függvényében kell megtennünk, hogy milyen széles csőrendszert szeretnénk kialakítani a falban.

A horonymélységet általában nem fokozatokban, hanem egyenletesen lehet állítani és ezt is az előzetes tervezésnek megfelelően kell megtennünk.

 

 

Miért érdemes porszívós falhoronymarót venni?

A falhoronyvágó a téglafal marása során rettenetest port tud kavarni. Ennek feltakarítása nem kis feladat, és a munkavégző egészségét is károsíthatja a marásból származó finom por. Az apró szemcséjű port érdemes azonnal eltávolítani a munkaterületről.

Ha pormentes marást szeretnénk megvalósítani, akkor egy porszívóval szerelt falhoronymaró használata elkerülhetetlen. A hatékony porelszívás védi a munkavégző egészségét és segít a munkaterület tisztaságának megőrzésében.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :