Home / Motoremelő pad – segítség a szerelés során

Motoremelő pad – segítség a szerelés során

A motoremelő pad kötelező darab a motorok karbantartása és javítása számára. Segítségével lehetőségünk van könnyen emelhetjük a kétkerekű jáműveket magasabb pozícióba, a könnyebb szereléshez.

Itt bemutatunk néhány típust, melyek nagy segítségre lehetnek a műhelyben.

 

 

Népszerű motoremelő pad típusok

A képre vagy linkre kattintva bővebb információt is találsz az eszközökről.

 

Összecsukható motorkiemelő daru 2 tonna 88,2 kg

Összecsukható motorkiemelő daru 2 tonna 88,2 kg

Kattints ide az aktuális árért

Ez a motorkiemelő daru robusztus felépítésével, kiváló választás járművekből való motor kiemeléshez vagy nehéz súlyok mozgatásához a műhelyben.

A hidraulikus daru minőségi acélból készült és nagyon tartós. A daru tartozékai a sarkantyú, a lánc és a horog. Maximális emelő kapacitása 2000 kg. Az emelési magasság egészen 210 cm-ig állítható.

6 görgő biztosítja a kényelmes és könnyű mozgatást a műhelyben. A motoremelő könnyen össze- és szétszerelhető. Össze is hajtható a könnyebb szállítás és helytakarékossá érdekében.

 • Teljes méret: 185 x 106 x 149 cm (Ho x Szé x Ma)
 • Emelési magasság: 210 cm
 • Maximális gémhossz (maximum teherbírással): 225 cm
 • Maximális teherbírás: 2000 kg
 • Nettó tömeg: 88,2 kg
 • Hidraulikus emelő mechanizmus

Bővebben >>>

 

Hidraulikus Motorkerékpár/ATV emelő 680 kg piros

Kattints ide az aktuálsi árért

Ez a hidraulikus motorkerékpár emelő ATV, traktorok és más kisebb járművek, műhelyekben vagy garázsokban való emelésére tervezett. Használata egyszerű, súlya könnyű és hordozható. Lehetővé teszi a biztonságosabb és hatékonyabb alkatrészek cseréjét és a rutin ellenőrzések kivitelezésék.

Maximum emelő kapacitása 680 kg. 118 és 368 cm közt van emelő magassága. Kiváló minőségű, erős és tartós öntött acél felépítése van. A gumírozott emelői kímélik a motorkerékpár/ATV vázát.

T alakú karral rendelkezik a könnyű vezérlés és állítás érdekében. 2 merev és 2 bolygókerékkel felszerelt, így könnyedén mozgatható. Összecsukható egy lapos egységgé, így kényelmesen tárolható szűkösebb helyeken.

 • Méretek (kar nélkül, összecsukva): 790 x 370 x 330 mm (Ho x Szé x Ma)
 • T alakú kar hossza: 720 mm
 • Maximum terhelhetőség: 680 kg
 • Emelő magasság: 118-368 mm
 • Hidraulikus működtetés

Bővebben >>>

 

 

Piros motorkerékpár emelő lábtömítés/zárórúd/kioldószelep 150kg

piros motorkerékpár emelő lábtömítészárórúdkioldószelep 150kg

Ez a robusztus szerkezetű motorkerékpár emelő kötelező darab a motorok karbantartása és javítása számára. Magassága 35 és 87 cm között állítható. Legfeljebb 150 kg súlyú elemeket könnyedén emelhet fel a tálcára a lábtömítés segítségével.

A motorkerékpár javítása érdekében két horgot is tartalmaz. Emellett egy zárórudat is kialakítottak a felhasználó biztonsága érdekében. A figyelmeztető feliratot, a rakodási súlyt tartalmazó címkét, illetve a gyártó cégre vonatkozó címkét megtalálja a terméken.

 • Min. magasság: 35 cm
 • Max. magasság: 87 cm
 • Emelő asztal mérete: 35 x 41 cm
 • Ellenőrző kamra: 18 x 7,5 cm
 • Lábtartó alap mérete: 45,5 x 42 cm
 • Nettó súlya: 25 kg
 • Max. teherbírás: 150 kg

 

 

Miért érdemes beszerezni egy motoremelő pad -ot?

Ha valaki professzionális módon szeretne egy szakterülethez hozzáállni, akkor a munkafolyamatokat megkönnyítő eszközök beszerzése elkerülhetetlen. A kezdeti időkben, amikor esetleg még nem rendelkezünk elegendő tőkével nyilván a félmegoldások is szóba jöhetnek, azonban a praktikus és hasznos kiegészítőket a vállalkozás beindulásával érdemes fokozatosan beszerezni. Ezek használatával amellett hogy időt és fáradtságot is megspórolhatunk, sok veszélyes helyzetet is elkerülhetünk.

A motorszerelők számára ilyen szempontból lehet érdekes egy motoremelő pad használata. Nem lehet kétségünk afelől, hogy egy motoron a lehető legtöbb szervizelési lépést ki lehet vitelezni úgy is, hogy az ki van támasztva, azonban a motortest alsó felén lévő részek elérése nem túl egyszerű.

Talán sokszor láttunk már olyan motorszerelőket, akik ruhájukat nem sajnálván aláfekszenek a gépnek és egy teljesen kicsavart testhelyzetből próbálják meg a szükséges feladatokat elvégezni. Tiszta sor, hogy egy ilyen jellegű munkavégzés hatékonysági foka alacsony, a szerelő háta és más testrészei is megsínylik, és ha a motor nincs megfelelően kitámasztva, akkor akár még komoly sérüléseket is okozhat.

Az embert nagymértékben megkülönbözteti a majomtól az a tulajdonsága, hogy tud gondolkodni, és a gondolkodó ember a motorszerelés feladatára feltalált már néhány praktikus megoldást.

Ezek között lehetne megemlíteni az aknát, amely bizonyos műhelyekben ki van alakítva. Ezekben a munkavégzés nagyon kényelmes, azonban ha a műhelyben nincs akna, akkor nehéz helyzetben vagyunk. Ilyenkor jöhet szóba egy másik megoldás, mégpedig a motoremelő pad.

 

Főbb tulajdonságok

A jól megtervezett motoremelő padok stabilan tartják a motortestet, nem engedik azt eldőlni és pontosan olyan magasságba lehet velük emelni a járgányt, hogy onnan a szerelés már mindenféle akrobatikus mozdulat nélkül elvégezhető lesz.

Ha gyorsan, hatékonyan és biztonságosan szeretnénk szerelni a motorokat, akkor egy ilyen motoremelő pad beszerzése mindenképp megfontolandó. A motorok szállítása során is roppant hasznos lehet egy ilyen eszköz, mert máskülönben hogyan is tudnánk az utánfutóra feltenni a meglehetősen nehéz motorokat?

A választás során figyelembe kell venni a teherbírást és a méretet is. Érdemes előre tervezni, mert a gyengébb motoremelő padok a nagytestű motorok felemelésére alkalmatlanok lehetnek.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :