Home / Legjobb ölelő párna fajták – Minden amit tudnod kell a testpárnákról!

Legjobb ölelő párna fajták – Minden amit tudnod kell a testpárnákról!

Az ölelő párna nem kap annyi figyelmet, mint a hagyományos párnák, habár ugyanolyan hatásosak lehetnek. Kivételesen hosszúak (általában legalább 120 centiméteresek), így a hosszukban közelebb állnak egy felnőtt testhez. Extra hosszúságuk miatt a testpárnák (nevezik még: ölelős párna, hosszú párna, pótférj, alvó ölelő párna, pótférj relaxációs párna) nagyon sokoldalúak és sokféleképpen használhatók.

Használhatod az egyiket arra, hogy ráülj, vagy átkarolhatod a láb vagy a karoddal. Az oldalukon alvók, a hasukon alvók, terhes nők és hátfájásban szenvedők gyakran megkönnyebbülést nyernek a megfelelő testpárnától.

Bár a testpárna kiválasztása egyszerű feladatnak tűnhet, ezek is ugyanolyan változatosak, mint a többi alvástermék. Különböző formájúak, töltelékűek, súlyuk és szilárdságuk van, amelyek mind befolyásolják a párna kényelmét és teljesítményét.

Megosztjuk veled a kedvenc testpárnáinkat a mai piacon, és elmagyarázzuk, mi különbözteti meg őket. Megvizsgáljuk a testpárnák különböző típusait, azok felépítését, és részletesen bemutatjuk azokat a fő tényezőket, amelyeket figyelembe kell venni, amikor vásárolsz magadnak egyet.

 

 

Népszerű ölelő párna típusok

A következő listában különbőző típusú ölelő párnákat találsz, melyek kismamáknak, hátfájdalommal küzdőknek és krónikus betegségben szenvedőknek is megoldást nyújthatnak.

KépTermékElőnyökÁr
Arany középút
40x145 cm Fehér oldal alvó testpárna
40×145 cm Fehér oldal alvó testpárna
 • Anyaga: mikroszálas PP pamut béléssel
 • Méret: 40 x 145 cm (Szé x Ho)
 • Levehető és mosható párnahuzat
 • Anyag: Poliészter: 100%
Kattints ide az aktuális árért
Népszerű
Ölelő pótférj és kismama ölelő Párna - Pöttyös #szürke
Ölelő pótférj és kismama ölelő Párna – Pöttyös #szürke
 • Kiváló hőmérséklet-szabályozó
 • Felveszi és követi a test természetes vonalát tetőtől-talpig
 • Töltete: puha poliészter golyócskák, más néven golyós vatta
 • Anyaga bababarát textília 100% pamut
Kattints ide az aktuális árért
Ölelő és alvó Párna - Bárány #bézsÖlelő és alvó Párna – Bárány #bézs
 • Anyaga bababarát textília 100% pamut
 • Huzata levehető mosható
 • Méretei: 50 x 285cm
 • Súlya: 2 kg
Kattints ide az aktuális árért
Baba-Mama többfunkciós Párna - Játszó maci #rózsaszínBaba-Mama többfunkciós Párna – Játszó maci #rózsaszín
 • Könnyen formálható, így kényelmes testhelyzetet alakíthat ki magának
 • Oldalról alátámasztja a hasat
 • Csökkenti a kismama fizikai megterhelését
 • „U” alakban a test köré tekerhető
 • Legkényelmesebb pózban szoptathatja, a babát
Kattints ide az aktuális árért
Kismama ölelős párna Párna - Kagylós, szoptatáshoz is #szürkeKismama ölelős párna Párna – Kagylós, szoptatáshoz is #szürke
 • Huzata levehető, mosható
 • Huzat mérete: 30 x 150cm
 • Két végénél zsinór (így a párna végeinél összeköthető)
 • Párna mérete: 28 x 155-160cm
 • Töltet: szilikonizált golyós vatta
 • Csendes (használat közben nem zsizseg)
Kattints ide az aktuális árért
U alakú 90x145 cm kismama pótférj párna világoskékU alakú 90×145 cm kismama pótférj párna világoskék
 • Anyaga: mikroszálas PP pamut béléssel
 • Méret: 90 x 145 cm (Szé x Ho)
 • U alakú, hogy egyenletes támogatást nyújtson a hátnak és a hasnak isHomokóra alakú belső ívek
 • Levehető és mosható párnahuzat
 • Ideális várandós nők és szoptató anyák számára
Kattints ide az aktuális árért

 

 

Mi is az a testpárna (hosszú párna)?

A testpárnák hosszú, keskeny párnák. A legtöbb alvó úgy dönt, hogy lábát támasztja alá, miközben az oldalán fekszik, ami segíthet a nyomás enyhítésében, valamint a csípő és a gerinc összehangolásában. Bár az elnevezés azt sugallja, hogy a testet segíti ki, sok alvó a fejük vagy a karjuk alatt használja őket a magasabb kényelem és támogatás érdekében.

A „pótférj párnák” használatának módja nagyban függ a stílusától. Ezeknek a testpárnáknak többféle formája és stílusa létezik, amelyek mindegyike különféle potenciális előnyökkel jár. Vannak, amelyek a test köré fonódnak, míg mások csak az alvó egyik oldalán nyugszanak.

Az U-alakú és a C-alakú párnák vonzóak lehetnek azok számára, akik teljes testtartást keresnek, míg a téglalap alakú párnák jobban megfelelhetnek azoknak, akik egyszerűen csak a lábukat akarják támasztani vagy a párnának támaszkodni.

Ahogy a testpárnák különböző formájúak, különböző anyagokat is tartalmaznak. A párna anyaga közvetlenül befolyásolhatja annak támasztási képességét, párnázását és légáteresztő képességét.

Számos alvó számára előnyös lehet az ölelős párna, beleértve a hátfájásban szenvedőket, a terhes nőket, az oldalukon alvókat, a hasukon alvókat és bárkit, aki szeret egy párnát ölelni.

Ha nem vagy biztos abban, hogy megfelelő-e számodra a testpárna, olvasd tovább ezt a cikket, hogy megtudj többet.

 

 

Hogyan válasszunk testpárnát

Ennyi lehetőség mellett a legmegfelelőbb testpárna kiválasztása megköveteli a prioritások mérlegelését és a lehetőségek felmérését. Az alábbi szakasz ismerteti azokat a legfontosabb tényezőket, amelyek befolyásolhatják döntését.

 

Amit figyelembe kell venni a testpárna vásárlásakor

A következő kritériumok különböznek a testpárnák között, ami eltér a teljesítményük és a kényelmi szintjük között. A testpárna ezen a szempontjaira összpontosítva megkönnyítheti az igényeinek és preferenciáinak lehető legpontosabb illesztését.

Vásárlás közben ne feledd, hogy nem minden ölelő párna ideális minden alvó számára. Még akkor is, ha egy vállalat azt állítja, hogy az ölelős párnája általánosan kényelmes, nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás a számodra.

Ezért javasoljuk, hogy figyelj azokra a szempontokra, amelyek befolyásolják a párna teljesítményét, és tartd szem előtt, mely szempontok fontosak személyesen a te igényeidnek megfelelő párna megtalálásához.

 

Méret

A legtöbb testpárna hossza 120 és 150 cm között van. A rövidebb párnák ideálisak lehetnek olyan alvóknak, akik nem olyan magasak, vagy akik nem érzik úgy, hogy szükségük lenne a bokájuk közötti rész kipárnázásra.

A hosszabb pótférj párnák jobbak lehetnek a magasabb testmagasságú személyek számára, és azok számára, akik testük nagyobb részén szeretnének párnázást.

A testpárnák szélessége is változó. A keskenyebb párnák lehetővé teszik az alvó számára, hogy kényelmesen körbetekerje ekörül a karját és a lábát, míg a szélesebb párnák egyenleteseb szintre emelhetik az alvó végtagjait.

 

Alak

A testpárnák három fő formában kaphatók: U alakú, C alakú és téglalap alak. Az U-alakú és a C-alakú kivitel több testtámaszt nyújt, míg a téglalap alakú párnák egyoldalú támaszt és párnázást biztosítanak. Az alábbiakban ezeket az alakzatokat részletesebben elmagyarázzuk.

 

Töltőanyag

A párna töltőanyaga befolyásolja annak tapintását, tartását és légáteresztő képességét. A párnák többféle töltőanyagból állhatnak, beleértve a habot, a latexet, a poliésztert és a tollut.

A töltőanyagnak fontos következményei lehetnek a párna teljesítményére nézve, bár egyes modellek különböző építési technikákat alkalmaznak, amelyek megkülönböztetik őket a hasonló anyagokat használó többi párnától.

 

Súly

Átlagosan a testpárnák súlya 2 és 3 kg között van, de könnyebb és nehezebb párna modelleket is találhat. Ha azt tervezzük, hogy a párnát az egyik karunk vagy lábunk tetejére helyezzük, akkor egy könnyű testpárna kényelmesebb lehet erre a feladatra.

A könnyebb opciók szintén könnyebben mozgathatók és helyezhetőek át. A nehezebb párnák azonban elhelyezésileg stabilabbak lehetnek az ágyon.

 

Feszesség

A testpárna feszessége befolyásolja puhaságát és tartását. Néhány alvó a lágyabb párnát részesíti előnyben extra puhasága miatt, míg mások a szilárdabb opciókat választják a hozzáadott tartás érdekében.

Az, hogy melyik szilárdsági lehetőség a legjobb, az a párna felhasználásától is függ. Ha egy kényelmes alvó lelő párnát keresel, amelyet átölelhetsz az éjszaka folyamán, a puha párna lehet az, amit keresel.

Ha azt szeretnéd, hogy a testpárna nyomja a lábad, miközben az oldaladon alszol, egy szilárdabb opció jobban támogathatja ezt a pozíciót.

 

Nyomáscsökkentés

Rengeteg ember aki az oldalán alszik nyomást tapasztal a térde között, amiért alvás közben az egyik térde a másik tetején nyugszik. A lábak közé ékelt testpárna enyhítheti ezt a nyomást azáltal, hogy puhítja a térdeket és megakadályozza, hogy összenyomódjanak.

Ugyanakkor a testpárnák elősegíthetik a gerinc jobb összehangolását, korlátozva ezáltal azt a megterhelést és a vele járó kellemetlenségeket, amelyeket az alvók gyakran tapasztalnak csípőjükben, vállukban és gerincükben.

 

Ár

A legtöbb testpárna 10000 és 20000 ft közötti árintervallumban mozog, de találhatsz természetesen olcsóbb és drágább modelleket is. Az ár általában a párna anyagait és felépítését tükrözi.

Az igényeid és a párna felhasználásától függően bármely árkategória kíváló ár-érték vásár lehet a számodra. A legalacsonyabb árú testpárnák azonban nyilvánvalóan nem tarthatnak olyan sokat, mint drágább alternatíváik.

 

Minőségi anyagok

A minőségi anyagok javíthatják a hosszú párna teljesítményét és élettartamát. Míg a minőségi anyagokból készült testpárnák általában magasabb árban érkeznek, jobb teljesítményük vagy hosszabb élettartamuk lehet, ami igazolja a hozzáadott költséget.

 

Hőmérséklet-szabályozás

Mivel a testpárnák általában a testet nyomják, hatással lehetnek az alvó hőmérsékletére is. A memóriahab gyakran hajlamos a hő megtartására, ezért ezt az anyagot használó testpárnák, amelyek nem rendelkeznek elegendő hőmérséklet-szabályozó tulajdonsággal, túl melegek lehetnek azok számára, akik hajlamosak melegebb hőmérsékletben aludni. A rostanyag, a latex és az alsó töltés általában jobban lélegző anyagok.

 

 

Ki használjon ölelős párnát?

Bárki, aki szeretné javítani az alvási felületét, és ki akarja élvezni a testpárna által létrehozott új alvási pozíciókat. A testpárnák azonban leginkább a terhes nőknek, az oldalukon alvóknak, a hátfájásban szenvedőkre, a hasukon alvóknak, a műtétből felépülő és a krónikus fájdalommal küzdőknek ajánlottak.

Terhes nők: A terhes nő hasa extra súlyt képez a nő középső része körül, ami kellemetlenségeket okozhat a hátának. Az orvosok általában azt javasolják a terhes nőknek, hogy aludjanak az oldalukon, és egy ölelős kismama párna ezt kényelmesebbé teheti azáltal, hogy extra támaszt nyújt.

A C alakú és az U alakú párnák különösen népszerűek a különös bölcsőérzetük miatt.

 

Oldalukon alvók: Az oldalukon alvók gyakran kényelmetlenséget tapasztalnak csípőjükben, vállukban és térdükben alvási helyzetük miatt. A testpárnával történő alvás megakadályozhatja a felső váll megereszkedését, elválaszthatja a térdeket a nyomás korlátozásához, és segíthet abban, hogy a medence jobban illeszkedjen a gerinchez.

 

A hátfájással küzdők: A testpárnák segíthetnek a nyak és a gerinc támogatásában, ami enyhítheti a hát kellemetlenségeit. Ez a kiegészítő támogatás az izmok teljesebb kikapcsolódását is lehetővé teheti, ezáltal megakadályozva azokat a fájdalmakat, amelyek általában akkor jelentkeznek, amikor az alvó öntudatlanul megfeszíti izmait, hogy a gerincük egy vonalban maradjon.

 

Hason alvók: A szakértők általában nem javasolják a hason alvást, mivel ez kényelmetlenséghez és megterheléshez vezethet. A testpárna a lelkes hason alvóknak hasonló érzést adhat, mint a hason való alvás, miközben az oldalukra támasztja őket.

Ez nem csak csökkentheti a hason alvással járó fájdalmak egy részét, hanem segíthet abban is, hogy az alvó az oldalára feküdjön.

 

A műtétből felépülők: A műtét okozta kellemetlenségek megnehezítik az egyének számára a kedvelt alvási helyzetben való pihenést. A műtét után lábadozók testpárnával próbálhatják ki a különböző helyzeteket, miközben élvezik a támogatást és a puha érzést.

 

Krónikus betegséggel rendelkezők: Akárcsak a műtétből kilábalók, a krónikus betegségben szenvedő alvóknak is szükségük lehet arra, hogy több helyzetben mozogjanak és aludjanak, mint az átlagos alvók.

A testpárna megadhatja az alvónak a szükséges támogatást a különböző lehetőségek felfedezéséhez, jobban felszerelve őket arra, hogy megtalálják a jelenlegi tüneteiknek leginkább megfelelő alvási helyzetet.

 

Kinek nem alkalmas:

Háton alvók: Mivel egyenetlen támaszt nyújtanának a hátalvóknak, a legtöbb, kizárólag háton alvó egyén elkerüli a testpárnákat.

Ennek ellenére a hátalvók téglalap alakú testpárnát használhatnak fejpárnának, bár a hosszúsága felesleges lehet, mivel egy kisebb párna általában elérhetőbb áron tudja elvégezni ugyanazt a feladatot.

 

 

Milyen típusú párnák állnak rendelkezésedre?

A testpárnák többféle stílusban kaphatók, és sokféle töltőanyagot használhatnak. Minden stílusnak és anyagnak vannak olyan előnyei, amelyek miatt egyes alvóknak jobban megfelelnek, mint másoknak.

 

Stílusok:

U-alakú: Az U-alakú párnák különösen alkalmasak azoknak az alvóknak, akik keresik azt a bölcsőérzést, hogy párna van a testük mindkét oldalán. Támogatásuknak és sokoldalúságuknak köszönhetően az U alakú párnák általában az egyik legnépszerűbb stílus a terhes nők számára.

u alakú testpárna

 

 

C-alakú: Az U alakú párnákhoz hasonlóan a C alakú párnák is támogatást nyújtanak az alvó teste körül. Jellemzően a párna az alvó feje alatt, testük elején és térdei között fekszik. Ezért is nevezik sokan pótférj relaxációs párnának.

Ez a fej-, nyak- és térdtámasz különösen alkalmas lehet a terhes nők és azok számára, akik térd-, csípő-, nyak- és hátfájásban szenvednek.

C alakú párnákért nézz körül itt >>>

 

Téglalap alakú: Atéglalap alakú testpárnák úgy néznek ki, mint egy hagyományos ágypárna, amely ki volt nyújtva. Ezeket a hosszú, keskeny párnákat az oldalukon alvók a hátuk mögött használhatják támasztékként, vagy az elülső részük mentén, hogy ezen megpihentessék a karukat és lábukat, amely nem a testük alatt van.

Ez az egyik leggyakoribb testpárna forma a piacon. Ez általában kedvező árban megtalálható, így jó választás azoknak a vásárlóknak, akik nyomáscsökkentést és támogatást keresnek, viszont nem szeretnének sokat költeni erre.

 

Töltőanyagok:

Memóriahab: A testpárnák szilárd vagy aprított memóriahabot vagy Polifoamot használhatnak. Függetlenül attól, hogy szilárd vagy aprított, mind a memóriahab, mind a Polifoam alakja az alvó testének a kontúrjára formálódnak és a támogatás érdekében.

A Polifoam jellemzően jobban lélegzik, mint a memóriahab, ezért jobb megoldás lehet azok számára, akik hajlamosak melegben aludni.

 

Latex: Bár nem olyan gyakori, néhány testpárna természetes vagy szintetikus latexet használ. A latex népszerű a lendületes tapintása és az erős hőmérséklet-szabályozása miatt, ami különösen alkalmas lehet azoknak az embereknek, akik éjszaka sokat változtatnak pozíciójukon, és akik hajlamosak a túlmelegedésre.

A természetes latexet szintén környezetbarátnak tekintik, ezért a környezettudatos vásárlók gyakran részesítik előnyben.

 

Poliészter: Számos testpárna rostfeltöltést használ, és a poliészter az egyik legelterjedtebb rosttípus manapság. A rostfeltöltésű párnák általában jó lélegzőképességűek, így megfelelőek azom emberek számára, akik általában melegen szeretnek aludni.

Ezek nem okoznak allergiás reakciókat és moshatóak is, ezért az allergiákkal rendelkezők és a tiszta alvásfelületeket kedvelő szemályek személyek előnyben részesíthetik ezt az anyagot.

 

Pehely: A pehely párnák jellemzően plüsstapintásúak és erős hőmérséklet-szabályozással rendelkeznek. Mivel a pehely gyakran a luxussal és a tartóssággal van asszociálva, a kivételesen luxus testpárnát kereső vásárlók fontolóra vehetik ezt az opciót.

A pehelyből készült párnák azonban hajlamosabbak lehetnek a csomósságra, a tüskésségre, az illatokra és a zajra, mint néhány alternatív lehetőség. Emellett általában kevesebb támogatást nyújtanak, ezért az alvóknak gyakran kell bolyhosítaniuk az pehely testpárnájukat, hogy ez ne lapuljon el.

 

 

Gyakori kérdések a testpárnákkal kapcsolatban

 

Milyen stílusú testpárna a legmegfelelőbb az egyedi igényekhez?


A neked megfelelő testpárna a te egyedi igényeidtől és preferenciáidtól függ. Az U-alakú és a C-alakú párnák jobb választást jelenthetnek a teljes bölcsőt érzést kialakítani kereső alvók számára, míg a téglalap alakú testpárnák remek választás azok számára, akik egyoldalú támaszt keresnek.

Mennyibe kerülnek a testpárnák?


A testpárnák 10000 Ft-tól akár 50000 Ft-ig is lehet. Míg az olcsó opciók jónak tűnhetnek az eleinte, néha gyengébb minőségű anyagokat használnak, amelyek kevésbé tartósak.

A magasabb kategóriájú testpárna magasabb kezdő áron találhatóak meg, de hosszú távon jobb vásárt jelent, ha azt reméled, hogy a párnát az elkövetkező években is használni fogod.

Hogyan tisztíthatok egy ölelő párnát?


A gondozási útmutatások a testpárna modelljei között változnak. Az ügyfeleknek gondosan be kell tartaniuk ezeket az utasításokat, hogy megőrizzék testpárnájuk hosszú élettartamát.

Számos testpárna levehető, gépben mosható huzattal rendelkezik a könnyű tisztítás érdekében. Néhány párnát ki lehet mosni is, de ezt csak akkor próbáld meg, ha az ápolási utasítások konkrétan megengedik, mert egyes töltőanyagok károsodhatnak, ha kimossák őket.

Hol vehetek testpárnát?


A legtöbb alvási kiegészítőt árusító üzletben vásárolhatsz testpárnát is, beleértve az olyan nagy online boltokat, mint vidaxl.hu, pepita.hu.

Meddig tartanak az ölelős párnák?

Az ölelős párna várható élettartama az anyagától és a felépítéstől függ. A többi párnához hasonlóan a testpárnák is képesek felszívni olajakat és az elhalt hámsejteket, ami vonzhatja a poratkákat.

Ha a párna mosható, a rendszeres mosás segíthet, de a testpárnád egy idő után akárhogy lapos lehet. Általában a legtöbb párna legfeljebb két évig fog tartani.

A tartós anyagokból, például a latexből és a pehelyből készült testpárnák azonban sokkal tovább tarthatnak.

Állíthatók a testpárnák?

Van néhány állítható testpárna a piacon. Egyes párnák lehetővé teszik a töltőanyag hozzáadását és / vagy eltávolítását a megfelelő érzés beállításához, vagy darabok hozzáadását és / vagy leválasztását az alak módosításához.

A legtöbb testpárna azonban nem állítható, de a kívánt hatás elérése érdekében gyakran áthelyezhetőek és manipulálhatóak.

testpárna, ölelős párna, hosszú párna, pótférj, alvó ölelő párna, pótférj relaxációs párna, ölelő párna

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :