Home / Lidl termékek / Lidl napelemes töltő – Silvercrest

Lidl napelemes töltő – Silvercrest

img

A megújuló energiáké a jövő. Használd ki a nap energiáját az elektromos eszközeid töltéséhez és legyél környezetbarát a lidl napelemes töltőjével.

A Lidl főként a népszerű Silvercrest készülékeket kínálja, de időközönként más modelleket is beszerezhetünk ebben a kategóriában. Lássuk is, itt részletesen bemutatjuk az ismert típusokat:

 

Napelemes töltő Lidl

Lidl solar töltő árak: Az árak és a kínálat időszakosan változhatnak,  a Livarno Lux modellek a lidl -ben időszakosan kaphatóak, egyes termékek forgalmazása megszűnhet.

Az aktuális árakért érdemes figyelni az akciós katalógusokat: Aktuális ajánlatok – Lidl akciós újság itt >>>

 

SILVERCREST® powerbank, napelemes töltési funkcióval

Okostelefonok, MP3 lejátszók, táblagépek, kamerák stb. Mobil töltésére

  • Beépített lítium polimer akkumulátor: 3,7 V / 5000 mAh
  • Az akkumulátor töltése mikro USB-n keresztül (töltőkábellel együtt), kiegészítő töltési funkció napenergiával
  • 4 tapadókorong és 2 tapadókorongtartó a készülék elülső vagy hátsó részéhez változtatható rögzítéshez
  • Napelemes töltés és az akkumulátor állapotának kijelzése 6 LED-en keresztül
  • Fröccsenésálló (IPX4)

Műszaki információk

  • Akkumulátor: Lítium-polimer akkumulátor: 3,7 V / 5000 mAh
  • Bemeneti feszültség: 5 V, bemeneti áram: 2100 mA
  • Kimeneti feszültség: 5 V, kimeneti áram: 2100 mA

 

napelemes töltő lidl

 

A jövő technológiája már megérkezett: a napelemes töltő

A megújuló energiáké a jövő. Ebben a világon (többé-kevésbé) mindenki egyetért, de abban egyáltalán nem, hogy az átállás milyen módon és milyen gyorsan történik majd meg. Sokan az elektromos energiát és az ezzel működő technológiát megújulónak gondolják, pedig ez nem feltétlenül van így.

Egy szénerőműről működtetett elektromos fűtőpanel könnyen lehet, hogy kevésbé környezetbarát, mint egy jól működő gázfűtéses rendszer.

Az elektromos eszközöknek azonban megvan az az előnyük, hogy a jövőben (sőt, ahogy látjuk, már a jelenben!) akár teljesen megújuló erőforrásokból – például napenergiával is működtethetők.

 

Hogyan működik?

Bár megtervezni és legyártani egy napelemet nem könnyű, a működési elv legegyszerűbb részét könnyű átlátni: a napsugár melegít, vagyis energiát biztosít, amelyet valahogyan árammá lehet alakítani.

Ezt teszi a napelem (fotovillamos elem), amely az elektromágneses sugárzást (vagyis a fotonbefogást) közvetlenül villamos energiává alakítja.

 

Mire elég egy napelemes töltő?

Bár igen sok mindent tehetünk az okos eszközeinkkel (igen, valóban jóval többet, mint hogy egész nap cicás videókat nézzünk rajtuk!), ezek nem fogyasztanak rendkívül sok energiát.

Bár divat volt egy időben arról beszélni, hogy a 2000-es évek eleji telefonok, mint a Nokia 3210-es és társaik mennyivel tovább bírták, mint egy jelenlegi telefon, egyre többen látják át, hogy nem lehet (oké, nem szabad) összehasonlítani egy profi portré képeket és HD videókat készítő, GPS-es, mobilnetes és WiFi-s, videókat lejátszó készüléket egy olyannal, amin jó, ha meg lehetett írni egy SMS-t és játszani a „Kígyóval” a fekete-fehér 5 pixelsoros képernyőn.

De vissza a napelemes töltőkre: típustól függően a napfény energiáját begyűjtve képesek feltölteni a telefonjainkat, tableteinket, bármilyen USB eszközünket, akár laptopunkat is.

 

Van más funkciója is a napelemes töltőnek?

Abszolút a modelltől függ. Ahogy a ’99-ben megjelent telefonokon nem volt fényképezőgép, de mára már mindegyiken van, itt is lehet, hogy a standard egészen más lesz a jövőben, mint most.

Vannak próbálkozások, ötletek a napelemes töltők világában. Ilyenek a rájuk szerelt lámpák (áramszünet esetére), a beépített FM rádió, MP3 lejátszó, de olyan konstrukció is létezik, hogy egy kabát része egy napelemes töltő, így télen sosem fogy ki az ember a telefon töltéséhez szükséges energiából.

 

Nézz körül a Lidl aktuális választékában: Aktuális ajánlatok – Lidl akciós újság itt >>>

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :