Home / Lidl termékek / Parkside láncfűrész a Lidl-től

Parkside láncfűrész a Lidl-től

img

Itt találod a Lidl parkside láncfűrész választékát. A pontos árakat és az aktuális akciókat a legfrissebb újságokban találhatjuk.

Lidl  főként a népszerű parkside benzines láncfűrész termékeket kínálja, de megtalálhatjuk a Grizzly, vagy időközönként a Florabest modelleket is. Lássuk is, itt részletesen bemutatjuk a legnépszerűbb típust:

 

 

Parkside láncfűrész – Lidl láncfűrész

Lidl láncfűrész árak: Az árak és a kínálat időszakosan változhatnak,  a Parkside modellek a lidl -ben időszakosan kaphatóak, egyes modellek forgalmazása megszűnhet.

Az aktuális árakért érdemes figyelni az akciós katalógusokat: Aktuális ajánlatok – Lidl akciós újság itt >>>

 

 

Lidl benzines láncfűrész – Parkside PNKS 53 A1

Lidl láncfűrész

Ár: részletek az akciós újságokban

Benzin láncfűrész erőteljes kétütemű benzinmotorral.

 • 2 ütemű benzinmotor 2 kW-val (2,72 LE)
 • Karbantartás nélküli elektronikus gyújtás húzóindítóval
 • Anti-vibrációs berendezések
 • „Anti-Kickback” visszarúgás fék
 • Automata láncolaj rendszer
 • Kiváló minőségű lánc OREGON PRO-AM
 • Tartós és erős OREGON LPX teljes véső lánc
 • Személyi védőfelszerelés: állítható fülvédő és állítható karokkal ellátott védőszemüveg
 • Robusztus karom ütköző

Mellékelt kiegészítők: szerszámtáska, 500 ml „Made in Germany” szerves lánc kenőolaj, keverőpalack, biztonsági szemüveg (CE), fülvédő fejhallgató (CE), láncvédelem és 1 szerelőszerszám

Műszaki adatok

– Elmozdulás: 53 cm³ – Motor maximális fordulatszáma (karddal és lánccal): 11500 ford / perc (10% tolerancia) – Motor maximális teljesítménye: 2 kW – Névleges teljesítmény: kb. 2000 watt (± 5%) 8500 ford / perc sebességnél – Pengék hossza: kb. 45 cm / 18 hüvelyk – Vágási hossz: kb. 45 cm – Maximális láncsebesség: 22,1 m / s – Benzintartály: kb. 0,55 l (550 cm³) – Tárolólánc-olajtartály: kb. 0,26 l (260 cm³)

Súly

– láncfűrész (vágókészlettel): kb.6.78 kg – penge: kb. 865 g – lánc: kb. 277 g – pengevédelem: kb. 105 g – biztonsági szemüveg: kb. 34 g

 

További képek:

Parkside PNKS 53 A1

 

Lidl láncfűrész - Parkside PNKS 53 A1

 

Parkside láncfűrész videó

Nézd meg a videós bemutatót a Lidl láncfűrészéről. Használat közben a Parkside láncfűrész (francia nyelven magyar felirattal):

 

 

Gyakran ismételt kérdések a láncfűrészekkel kapcsolatban

Milyen típusú láncfűrészek léteznek és melyiket válasszam?

Két alaptípusa van: benzines és elektromos. A benzines erősebb és mobilisabb, de zajos és igényli a rendszeres karbantartást. Az elektromos csendesebb és környezetbarátabb, de áramforráshoz kell kötni. A választásod attól függ, milyen munkát szeretnél végezni és hol.

 

Hogyan tarthatom karban a láncfűrészt?

Rendszeres olajozás és élezés nélkülözhetetlen. Ellenőrizd a lánc feszességét és az olajszintet minden használat előtt. Legalább évente egyszer cseréld ki a szűrőket és végezz általános tisztítást a gépen.

 

Milyen biztonsági intézkedéseket kell betartanom?

Mindig viselj megfelelő védőfelszerelést, beleértve a védőszemüveget, hallásvédőt, és vágásgátlós nadrágot. Soha ne használd a láncfűrészt fáradtan vagy bódultan, és mindig tartsd kézben mindkét kezeddel.

 

Milyen olajat használjak a lánc és a motor számára?

A láncnak speciális lánckenő olajra van szüksége, míg a motor többnyire 2 ütemű motorolajat igényel. Mindig olvasd el a gyártó utasításait az ajánlott olajtípusokhoz.

 

Miért akad meg a lánc közben?

Ez többnyire a lánc élességével, tisztaságával vagy feszességével van összefüggésben. Ha megakad a lánc, azonnal kapcsold ki a gépet és húzd ki a gyújtókulcsot, majd ellenőrizd a probléma okát.

 

Hogyan tároljam a láncfűrészt?

Ha hosszabb időre nem használod, tárold egy száraz, hűvös helyen, lehetőleg egy fedett tokban. Ürítsd ki az üzemanyagtartályt és távolítsd el az összes szennyeződést a gépről.

 

Hogyan állítsam be a lánc feszességét?

A legtöbb modern láncfűrészen van egy egyszerű csavar a lánc feszességének beállításához. A láncnak nem szabad túl szorosnak vagy túl laza lenni. A túl szoros lánc túlmelegedhet, míg a túl laza leeshet.

 

 

Mire kell figyelni egy láncfűrész használatakor?

A láncfűrész használatakor a biztonság és a hatékonyság érdekében több dolgot is érdemes szem előtt tartani. Íme néhány alapelv és tanács:

Biztonsági Intézkedések

 • Védőfelszerelés: Soha ne használj láncfűrészt védőszemüveg, hallásvédő, kesztyű és vágásgátlós nadrág nélkül.
 • Távolítsd el az akadályokat: Mielőtt elkezdenél dolgozni, győződj meg róla, hogy nincsenek akadályok a munkaterületen, és hogy stabilan állsz.

 

A Gép Kezelése

 • Ismerd meg a gépet: Mielőtt beindítanád a fűrészt, ismerkedj meg a gép kezelőszerveivel, és olvasd el a használati utasítást.
 • Dolgozz két kézzel: Mindig tartsd a gépet mindkét kezeddel, és állj oldalra a vágási iránnyal szemben.

 

Munka közben

 • Indítás: Indítsd a gépet a talajtól távol, és győződj meg róla, hogy a lánc nem érinti semmit, amikor elindul.
 • Vágás: Használj megfelelő technikákat és szögeket a vágáshoz, és sose használd a lánc végét, hogy elkerüld a visszarúgást.
 • Kapcsolj ki időben: Ha valami problémát észlelsz, vagy ha az időjárási körülmények megváltoznak (pl. erős szél, eső), kapcsold ki a gépet.

 

Karbantartás

 • Láncélesség: Rendszeresen ellenőrizd, hogy a lánc megfelelően éles-e. Egy tompa lánc nemcsak hatékonyságot veszít, de veszélyes is lehet.
 • Olajozás és tisztítás: Ellenőrizd a lánc olajszintjét, és tartsd tisztán a gépet a fűrészpor és egyéb szennyeződések eltávolításával.

A fenti tanácsok betartásával biztonságosabb és hatékonyabb láncfűrész-használat érhető el.

 

 

Nézz körül a Lidl aktuális választékában: Aktuális ajánlatok – Lidl akciós újság itt >>>

 • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :