Home / Lidl termékek / Lidl kávé választék – Bellarom

Lidl kávé választék – Bellarom

img

Élvezd a reggei frissen főzött kávé illatát a Lidl kávé választékával.

Itt megismerkedhetsz a Lidlben kapható kávékkal. A pontos árakat és az aktuális akciókat a legfrissebb újságokban találhatjuk.

 

Lidl kávé

Reggel a frissen főzött kávé illatára ébredni az élet apró örömei közé tartozik, igaz? A Lidl-nél nem maradzs le erről az érzésről, mert megtalálod a Bellarom® kávéválasztékot, amely minden érzékszervét felébreszti.

Emellett a kávé, amíg nem visszük túlzásba a fogyasztását, számos előnnyel jár számunkra.

Valószínűleg ezért, és csodálatos íze miatt a második legtöbbet fogyasztott ital a világon, a víz mögött. Tehát ha javítani akarsz az életminőségen, ne állj ellen egy jó kávénak.

Tarts egy kis szünetet és kóstold meg a Bellarom® kávékat!

A termékek ára és a kínálat időszakosan változhatnak. Az aktuális árakért érdemes figyelni az akciós katalógusokat.

 

 

Bellarom kávékapszula / Nespresso kompatibilis

bellarom kávékapszula

Nespresso kompatibilis kávékapszula a Lidl-től.

 

Lidl instant kávé – Bellarom GOLD

lidl instant kávé

 

Mantaro kávé Lidl

mantaro szemes kávé

 

Bellarom koffeinmentes kávé

lidl koffeinmentes kávé

 

 

Minőség – beszállítók

A Lidl-nél nem csak az a fontos, hogy a legjobb friss termékeket válasszák ki, hogy azok minden tápértékkel és a legjobb ízzel rendelkezzenek, szupermarketeikben mindig a spanyol termékeket részesítjük előnyben.

A spanyol termék egyre inkább jelen van a Lidlben.

 

Érdekességeka kávéval kapcsoaltba

Te azok közé tartozol, akik nem tudják – és nem is akarják – kezdeni a napot egy csésze ellenállhatatlan erős kávé nélkül? Nem kételkedünk abban, hogy te a különböző kávéfajták nagy ismerője vagy. Most, hogy még inkább szakértője legyél ennek az aromás italnak, szeretnénk megosztani veled néhány érdekes kávé érdekességet.

Az egyik a kávé történetéhez kapcsolódik. Például tudtad, hogy nyolc évszázaddal ezelőtt először az etiópok fedezték fel serkentő hatását? Egy 15. századi dokumentum szerint a fogyasztás másik úttörő országa Jemen volt, ahol a szúfik ébren maradtak imáik közben. Innen a kávé az arab világ más területeire is átterjedne, például Perzsiába, Egyiptomba vagy a mai Törökország területére.

Az igazság azonban az, hogy jelenleg a kávétermelés alapvetően Dél-Amerika és Ázsia kezében van . 2015-ben Brazília vezette a rangsort évi 2,5 millió tonnával, majd Vietnam (1,6 millió), Kolumbia (800 000) és Indonézia (660 000) következik.

 

 

Kávéfajták: miben különböznek egymástól?

Biztosan már hallottál a különböző kávébabfajtákról. Lehet, hogy pusztán megkóstolva is meg tudja őket különböztetni. Mindenesetre ezek olyan sajátosságokat tartalmaznak, amelyeket érdemes tudni. Itt vannak!

 

Arabica kávé

Eredetileg Dél-Etiópia hegyeiből származik, és a világszerte előállított kávé 70-80%-át teszi ki. Amellett, hogy ez volt az első termesztett fajta, leveleit régebben főzetek készítésére használták. 

Hasonlóképpen, ez a kávé kiemelkedik alacsony koffeintartalmával (összetételének 1-15%-a) . A legtöbbet fogyasztott, finom és kellemes ízű Arabica kávék közül kiemelkedik a Moka, a Java, a Kenya, a Tarrazú, a Blue Mountain és a Toraja Kalossi .

 

Robusta kávé

Kongóból származik, ellenállóbb bokrokon nő, mint az arabica típusú kávéfák. Aromája és íze azonban kevésbé intenzív, míg a koffein százalékos aránya két-háromszor magasabb (bár természetesen koffeinmentesen mindig lehet inni). Keserű és alacsony savtartalmú kávé, fás és szárított gyümölcs jegyekkel .

 

Mi az a latte art?

A latte művészet egy olyan készség, amelyet kávérajznak, kávéművészetnek vagy barista művészetnek is neveznek.

Alapvetően egy 1980-ban született technika, amely abból áll, hogy tejszínt vagy párolt tejet öntenek egy csésze eszpresszóba, cappuccinóba vagy mokkákávéba . Az összetevők segítségével lapos és háromdimenziós figurák születnek az ital felületén.

A rajzokat kétféleképpen lehet elkészíteni: manipulálva a tej kifolyását a kancsóból (szabad kiöntés), vagy valamilyen műszerrel nyomon követve. Ez a rézkarcként ismert modalitás lehetővé teszi porok, sablonok és tejhab használatát.

 

Nézz körül a Lidl aktuális választékában: Aktuális ajánlatok – Lidl akciós katalógus itt >>>

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :