Home / Egyéb kategória / Az emelő mágnesek működése és előnyei

Az emelő mágnesek működése és előnyei

img

Az emelőmágnes olyan állandó mágnes, amely erősebb mágneses teret képes létrehozni, mint a normál mágnes. Ennek oka az, hogy ritkaföldfémekből és ötvözetekből, például ferritből készülnek. Ezeket az emelőmágneseket különböző iparágakban alkalmazzák fémtárgyak vagy nehéz tárgyak emelésére.

Bizonyos elektro-permanens mágnesek be- és kikapcsolhatók. Tehát amikor a mágnes által kiválasztott tárgy a kívánt helyre kerül, akkor a mágnes kikapcsolható. Ha olyan tárgyakat szeretne megemelni, mint például fémlemezek, csövek, korongok stb., az emelőmágnes használata rendkívül hatékony és költséghatékony megoldás.

 

 

Az emelőmágnes működtetésének lépései

Az emelőmágnes könnyen kezelhető a terhek emeléséhez és elengedéséhez az iparban. Íme néhány lépés, amelyet a kezelőnek végre kell hajtania:

  • A kezelőnek a mágnest a kívánt helyzetbe kell állítania, és biztonsági okokból el kell távolodnia. Jelenleg azonban nincs mágneses fluxus.
  • A kezelőnek be kell kapcsolnia az ON gombot, hogy a rotorban lévő mágnesről elektromágneses energiát generáljon a főtestben lévő mágnesre, amely az emelendő tárgyakra jut. Ez lehetővé teszi, hogy a tárgyak a mágnes felé vonzódjanak.
  • A kezelőnek ezután a rakományt a rendeltetési helyére kell szállítania.
  • A kezelőnek meg kell nyomnia az OFF gombot, hogy a mágneses fluxus leálljon és a terhelés a megfelelő helyen szabaduljon fel.
  • Ez teljesen biztonságos, mert még ha a kezelő megnyomja az OFF gombot a teher mozgatása közben, az nem esik le azonnal az alkalmazott feszültség miatt.

 

 

Az állandó emelő mágnesek előnyei

Amellett, hogy hatalmas iparágakban alkalmazhatók, ezek a mágnesek a következő előnyöket kínálják:

  • Ezek a mágnesek tartósak és kevés karbantartást igényelnek, mivel csak mágneses energiát használnak.
  • Összességében költséghatékonyak, mivel nem igényelnek drága infrastruktúrát.
  • Könnyen használhatók és manuálisan működtethetők, ezért nincs szükség a munkaerő széles körű betanítására.
  • Amíg a kezelő minden megfelelő lépést betart, nincsenek biztonsági problémák.

Emelőmágnesre van szüksége ipari alkalmazásához? Ha igen, ellenőrizze a bennük használt mágneses anyagok típusát és kapacitását. Ezenkívül elengedhetetlen, hogy hiteles és megbízható gyártótól és szállítótól szerezze be őket. Pl. a Steinberg System az egyik vezető német beszállítója és gyártója az iparban szükséges kiváló minőségű fémlemez-megmunkáló szerszámok és kéziszerszámok terén. A cég különféle kapacitású ipari emelőmágneseket is kínál. Itt bemutatjuk a legnépszerűbb emelő mágnes típusokat >

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :