Home / Vásárlás útmutató / Biztonsági tanácsok emelő mágnesekhez

Biztonsági tanácsok emelő mágnesekhez

img

Az emelőmágnesek több fémmegmunkáló és gyártó cégnél bizalmat nyertek olyan műveletek elvégzésére, mint az emelés, berakodás, kirakodás és szállítás. Ezek az emelési megoldások megkönnyítik a dolgozók munkáját a nehéz anyagok felszedése és egyik helyről a másikra szállítása terén.

A mágnesek emelésére azonban van néhány működési szabály, amelyeket be kell tartani. Ezért a dolgozóknak tisztában kell lenniük minden biztonsági óvintézkedéssel, amikor ezt az erős mágneses eszközt használják.

Ennek az az oka, hogy egy kisebb figyelmetlenség súlyos sérülést okozhat, például összezúzott kezek, becsípődött ujjak vagy végtagok elvesztése. Szeretnéd tudni, hogyan kell biztonságosan használni az emelőmágnest ? Ez a bejegyzés feltárja az emelőmágneses biztonsági tippek listáját és még sok mást.

 

 

Az emelőmágnesekre vonatkozó fontos biztonsági szabályok magyarázata

Az alábbiakban néhány könnyen követhető emelőmágneses biztonsági tippet olvashat.

  1. Fontos, hogy minden emelőmágnes használata előtt elolvassuk és megértsük a gyártó kézikönyvében található összes biztonsági utasítást. Nem megfelelő kezelés esetén potenciális veszélyt jelentenek a dolgozókra.
  2. A mágnes által érintett anyagokat távol kell tartani a működési területtől. Ezek főként a nikkelt, a vasat, a kobaltot, a természetben előforduló ásványokat, például a  ritkaföldfémek egyes ötvözeteit foglalják magukban.
  3. Az emelőmágnesek használata során előforduló gyakori sérülések közé tartozik a becsípődött, beszorult vagy összenyomott ujjak. A védőkesztyű viselése sokat segíthet a kezelő biztonságának megőrzésében.
  4. Két véletlenül egymásnak ütköző mágnes károsodást okozhat, és a mágnesek feltöréséhez, töréséhez vezethet a kifejtett erő és a mágnes mérete miatt. Ez a látást is befolyásolhatja, ezért fontos a szemvédő felszerelés viselése.
  5. Fontos, hogy erős mágneses figyelmeztető címkéket helyezzenek el azon a területen, ahol az emelőmágnest használják. Ez figyelmezteti a mágnes közelében dolgozó munkavállalókat. 
  6. Egy másik fontos biztonsági tanács a dolgozók számára, hogy soha ne álljanak nehéz terhet szállító emelőszerkezetek alá. Fennáll annak a veszélye, hogy a rakomány leesik, ami súlyos sérüléseket okozhat. A másodperc törtrészes teljesítménycsúcs elegendő ahhoz, hogy a teher elengedésekor súlyos sérüléseket okozzon a dolgozóknak.
  7. A rakomány leesésének másik lehetősége az emelőmágnesek olajos felülete, amely vonzza a roncsokat, amelyek megzavarják a felületi érintkezést. A munkadarabokat legtöbbször a szállítószalagról vagy a padlóról emelik fel. Tehát előfordulhat, hogy nem kapcsolódnak be teljesen egy felső mágnessel. Előfordulhat, hogy a dolgozó ezt nem tudja észlelni, ezért a biztonságos távolság megtartása a legjobb gyakorlat.
  8. Egyéb óvintézkedések az emelőmágnesekkel kapcsolatban – Ha bármilyen elektronikus eszközt, különösen mobiltelefont helyez az emelőmágnesek közelébe, kritikus adatvesztést okozhat. A mágnesek eltávolíthatják az adatokat a számítógép mágneses tárolóeszközeiről, beleértve a hajlékonylemez-meghajtókat, merevlemezeket, flash meghajtókat stb.
  9. Az olyan orvosi eszközöket, mint a sebészileg beültetett koponyán belüli aneurizma klipek és pacemakerek, hatással lehet az erős mágneses térre. Az ezekkel az orvosi eszközökkel rendelkező dolgozóknak azt tanácsolják, hogy tartózkodjanak távol a működési területtől.

 

Ezek a tippek segíthetnek a munkavállalóknak a biztonságos munkakörnyezet fenntartásában a balesetek és az esetleges károk elkerülésével.

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :