Home / Tesco termékek / Kotyogós kávéfőző a Tesco kínálatában

Kotyogós kávéfőző a Tesco kínálatában

img

Nagy népszerűségnek örvend hazánkban is az Olaszországból származó kotyogós kávéfőző. Készíts te is finom eszpresszót ebben a klasszikus nyolcszögletű, eredetileg alumínium öntvény főzőben.

A jó hír, hogy akár a nagy áruházak kínálatában is megtalálhatjuk ezeket az eszközöket, akár a legközelebbi Tesco-ban is.

 

 

Kotyogós kávéfőző Tesco

Az akciók és a választék időszakosan változnak, ezért nehéz lenne itt felsorolni a lehetőségeket. Bővebb információt találhatunk az aktuális akciós újságokban.

 

 

 

Kotyogós kávéfőző: néha a retro a legjobb megoldás

A vintage nevű angol szónak nincs tökéletes magyar fordítása, de olyan szavakkal le lehet írni, hogy klasszikus, antik, régies, kopottas, retro. Ez szerintünk pontosan ráillik a kotyogós kávéfőzőre.

Még a dizájn sem igen változott évtizedek óta (oké, megjelent egy-két szín, mint a halványkék, a fém helyett), az ár sem lett magas és még mindig rengeteg ember nagy kedvence.

 

Nemcsak a múltban hódított

Sokak szemében ez már egy jó ideje a múlt egy kávéfőzési kelléke volt, pedig a népszerűsége töretlen, ma is. Sokak szerint az új, nagy, gombokkal, esetleg kijelzővel, kellékekkel teli készülékek elegánsabbak, de mint ismerjük a mondást, ízlések és pofonok.

Sokaknak a tömzsi ’60-as évek sci‑fijeit idéző, űrrakétához hasonló dizájn az elegancia megtestesítője. Abban azonban nincs is vita, hogy minőség és hasznosság tekintetében kiváló kotyogós modellek léteztek és léteznek.

 

Finom így a kávé!?

A jó a válasz a visszakérdés: hogyan? Mert hiába nincsenek rajta gombok, a kotyogós főzőkkel is lehet trükközni egy kicsit. A két elterjedt kávéfőzési mód velük:

– jól megtömni kávéval a főzőt, lenyomkodni a kávét, így egy nagyon erős, karakteres, igazi koffeinbomba napindítót kapunk vagy

– kevesebb kávét alacsonyabb hőfokon engedünk át, így egy lágy, kellemesen aromás kávét kapunk.

Kinek mi az igazi!

 

Csak vízzel működik a kotyogós kávéfőzés?

Furcsa módon nem! Nem túl köztudott, de tejjel is lehet használni a készüléket. Vagy fele-fele arányban is.

A cukrot pedig úgy tudjuk, legjobb a kávé közé szórni, ha így főznénk le. Van, aki erre esküszik, hogy így az ízek nagyon jól összekeverednek. Mi nem éreztünk óriási különbséget, de mindenkinek más ízek a kedvencei.

 

Karbantartás

Nagyon egyszerű darabról van szó, ami életünk egészén át elkísérhet minket, de a tisztításról ne feledkezzünk el, ha pedig cukor és / vagy tej is belekerül, akkor főleg nem.

Külön jó szerintünk, hogy végre nem kell képernyőket nézni, okos eszközöket csatlakoztatni, hanem egyszerűen, felesleges gondolkodás nélkül használhatunk egy fontos kelléket a konyhában.

 

Nézz körül a Tesco aktuális választékában: Aktuális ajánlatok – Tesco akciós újság itt >>>

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :