Home / Vásárlás útmutató / Velencei ingatlanok tulajdonostól

Velencei ingatlanok tulajdonostól

img

Talán Budapest közelsége, vagy a Velencei-tó és a kerékpárút az, ami olyan népszerűvé tette az utóbbi időben a velencei ingatlanokat. A megnövekedett kereslet magával hozta az ingatlanok értékének növekedését is, ezért sokan keresik a lehetőséget, hogy tulajdonostól eladó velencei nyaralókat találjanak.

 

Velencei ingatlanok tulajdonostól

Nincs könnyű helyzetben az, aki tulajdnostól szeretne nyaralt vásárolni. Ezekenk a portálokon találhatsz meghírdetett ingatlanokot a Velencei-tó környékén:

(a linkek a keresési találotok oldalra irányítanak)

 

velencei ingatlanok tulajdonostól eladó
forrás: https://www.vg.hu/

Miért választanak egyre többen velencei ingatlant?

A velencei ingatlanok nem véletlenül lettek nagyon népszerűek az utóbbi időben. A Velencei-tó „ott van a sarkon”, ha a tóparton lakunk, e mellett Budapest is nagyon közel van: a körülbelül 50 kilométeres táv leküzdhető az autó mellett motorral, robogóval, busszal, vonattal, sőt, kerékpárral (akár elektromos bringával is). A vasúti kapcsolat szuper.

 

Hol érdemes velencei ingatlanok iránt nézelődni?

Itt elsősorban a földrajzi helyre gondolunk: a 26 négyzetkilométeres tó körül több települést is találunk: Velence mellett Kápolnásnyéket, Sukorót, Pákozdot, Dinnyést, Agárdot és Gárdonyt.

 

Egy ingatlan az agglomerációban vagy kicsit távolabb?

A kilométerek nem egyértelműen határozzák meg azt, hogy mennyi idő beérni a munkahelyre. Már, ha éppen olyan munkahelyünk van, ahova be kell járni. Pest egy-egy sarkából beérni Budakeszi határába könnyedén hosszabb időbe telhet, mint a Velencei-tótól bárhová elérni Budapesten.

 

Azok, akik nagyvárosból költöztek a Velencei-tó mellé, az alábbi előnyökről számoltak be:

  • nincsenek dugók, nincs gond a parkolással,
  • sok helyi termelőtől lehet friss tejtermékeket, húst, zöldséget, stb-t venni,
  • a természet nagyon közel van, amely kirándulóknak és gyerekes családoknak különösen fontos,
  • sokak szerint a közösség erősebb, az emberek jobban összetartanak, segítik egymást.

 

Míg a főbb hátrányok:

  • a társadalmi élet igencsak más a nagyvárosokhoz képest: nemigen vannak szórakozóhelyek vagy bébiszitterek,
  • helyben nemigen van munkalehetőség: sokan Budapestre ingáznak, mások távmunkában dolgoznak,
  • nyáron sok (belföld) turista, bringás jön a tóhoz, de az év további három évszakában a helyieké a környezet,
  • itt sem könnyű építkezni a szakemberhiány miatt,
  • autó nélkül nehéz boldogulni, a tömegközlekedés szegényes.

 

 

Miért népszerű a Velencei-tó maga?

A Velencei-tó a Balaton mellett az ország egyik legkedveltebb üdülőhelye, és sekély mélysége (átlagosan kb. másfél méter) miatt egész Európa egyik legmelegebb tava (nem ritka a 28 °C-os vízhőmérséklet sem!). Nem elhanyagolható, hogy míg a Balaton sokak szerint „betelt”, amely még nyilvánvalóbbá vált a 2020-as járvány hatására, amikor a külföldi utazások bonyolultabbak és kevésbé ajánlottak voltak.

A tavat nem termálvíz alkotja (bár ha erre vágyunk, Európa legnagyobb termálvizes tava, Hévíz sincs messze, 150 km-re található Velencétől, és a Velencei-tó partján létezik termálfürdő is), de a Velencei-tó vize is nagyon gazdag nátriumban és magnéziumban, amely különösen frissítő, regeneráló hatású. Sokak szerint a fürdés élménye mellett a reumatikus panaszokat is csökkenti.

 

 

Milyen látnivalókat találunk Velence partjainál?

Magyarországon tudjuk, hogy nincsenek óriási távolságok, a Velencei-tó partjáról érdemes lehet egy óra alatt felautózni a Pest másik oldalán lévő Szépművészeti Múzeumba egy jó kiállításért, de a tó közvetlen közelében is sok érdekességet találunk.

Agárdon született Gárdonyi Géza, A láthatatlan ember című könyv szerzője, és szülőházában most múzeumot találunk, emellett a településen találjuk a Velencei-tavi Galériát, amely a régi Magtár épületét kapta meg, és az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőt is, amely 1000 méter mélyről érkező, 58 °C-os vizet (természetesen hűtve) használ. A fürdőzésen kívül gyógyászati szolgáltatások is igénybe vehetők a gyógymasszázstól kezdve az iszappakoláson át egészen a súlyfürdőig. Ez családdal is kiváló program lehet, külön találunk baba (0 – 30 cm), kisgyermekek (30 cm), és nagyobb gyerekek (60 cm) részére kialakított medencéket.

Az irodalom szerelmesei meglátogathatják azt a házat is, ahol Vörösmarty Mihály töltötte a gyermekkorát, Velence és Kápolnásnyék között félúton: ez ma a Vörösmarty Mihály Emlékmúzeum.

Ha várakat keresünk, van egy jó és egy rossz hírünk is. Az utóbbi az, hogy a tó partján közvetlenül nem fogunk egy nagy, középkori várat találni, míg a jó az, hogy 35 kisebbet igen, a Guinness rekordok könyvébe is bekerült dinnyési Várpark jóvoltából, amely a történelmi Magyarország középkori várainak anyaghű makettjeit tartalmazza. Drégely várától a solymári váron át Szent István király fehérvári váráig rengeteg érdekességet találunk.

Pákozd területén pedig a Katonai Emlékparkban nemcsak az 1848-as, Jellasics tábornok elleni győztes csatát idézhetjük fel, hanem az állandó kiállításokon tanulhatunk a sorkatonaság történetéről, a magyar békefenntartókról, megtekinthetünk egy első világháborús tiszti barakkot, és még egy interaktív Mig-29-es repülőgép-szimulátort is kipróbálhatunk.

De Pákozdon található egy arborétum is kilátótoronnyal és a túrázók figyelmébe ajánljuk a Pákozdi‑ingókövek természetvédelmi területet is.

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :