Home / Tesco termékek / Elektromos kapálógép a Tesco kínálatában

Elektromos kapálógép a Tesco kínálatában

img

A kapálógépek az ágyások megművelésében jelentenek felbecsülhetetlen segítséget. Mivel a talaj lazítása, a felásás és a többi földmunka a legnehezebb és sokak szerint a legkényelmetlenebb és kellemetlenebb munkák egyike, a kertészkedők és a kistermelők között is nagyon népszerűk a különböző kapálógépek.

Itt bemutatjuk a népszerű elektromos kapálógépeket a Tesco kínálatában.

 

 

Elektromos kapálógép Tesco

Az áruházban különböző márkák, különböző típusú termékei kaphatóak. Az árak és a kínálat változhatnak,  egyes márkák termékeik időszakosan kaphatóak, egyes modellek forgalmazása megszűnhet.

Érdemes figyelni a lehetőségeket a Tesco akciós újságokban.

A következő típusokat már megvásárolhattuk az áruházban:

 

MTD kapálógép

mtd kapálógép

 • Charlie-KA thorx 45: 2 kW,
 • motor: MTD Thorx 45,
 • 139 cm^3,
 • munkaszélesség: 58 cm
 • 55/6 thorx 55: teljesítmény: 3,3 kW,
 • motor: MTD Thorx 55,
 • 173 cm^3,
 • munkaszélesség: 80 cm

Még több hasonló kapálógépért kattints ide

 

Hecht 737 elektromos kapálógép

 • teljesítmény: 700 W,
 • munkaszélesség: 36 cm

Hecht 738 itt érhető el >>>

 

 

Mit csinál egy kapálógép pontosan?

Egy olyan szerkezetet kell elképzelnünk, amely késeit gyorsan forgatja a talajban, így egészen mélyen, 18-20 cm-es mélységben is képes fellazítani a földet. És miért fontos ez? Egy részről azért, mert így a levegő bejut a földbe, más részről ez segítség ahhoz is, ha trágyát vagy komposztot akarunk bejuttatni a talajba.

Ha valaha is volt „szerencsénk” kézi szerszámokkal ugyanezt elvégezni, könnyen megérthetjük, hogy a világon miért áll át minden ember minden kultúrában a gépesítésre…

 

Mikor van segítségünkre a kapálógép?

Egyes gépeket napi vagy legalább heti szinten használunk, mint a fűnyírót, másokat évente egyszer, legfeljebb kétszer, mint a gyepszellőztető gépet. A kapálógépet egész évben hasznos lehet, attól függően, hogy mit is termelünk a kertünkben.

Ősszel inkább a komposzt hozzáadása és a trágyázás miatt hasznos, míg tavasszal vagy akár nyáron is a talaj előkészítésében a különböző zöldségek ültetéséhez. Vannak olyan kapálógépek is, amelyek „felturbózhatók” extra kellékekkel is: ilyenek a (körmös) kerekek, a kisebb ekék és a krumplikiszedők is.

 

Elektromos vagy benzines?

A legfontosabb kritériumok azzal kapcsolatban, hogy benzines vagy elektromos készüléket válasszunk, az a kert (megművelendő terület) nagysága és a föld típusa. Kisebb, például virág ágyások esetén, ha ezek a ház közvetlen közelében találhatók, tehát nem probléma a hálózati áramforrásba csatlakozás, az elektromos lehet a legjobb megoldás.

Ezt a környezet és a szomszédok is értékelni fogják a környezettudatosság és az alacsony zajszint miatt. Szintén komoly előny, hogy az elektromos kapálógépet gyakorlatilag nem kell karbantartani.

A benzinmotoros kapálógépek ezzel szemben jóval hangosabbak, nagyobb teljesítménnyel bírnak, nincs szükségük kábel(ek)re, hosszabbítókra és áramellátásra, nagy területekkel is könnyen meg tudnak birkózni – azonban több időt kell szánnunk a karbantartásukra és a benzint is nekünk kell intéznünk.

 

Nézz körül a Tesco aktuális választékában: Aktuális ajánlatok – Tesco akciós újság itt >>>

 • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :