Home / Tesco termékek / Fitness labda a Tesco kínálatában

Fitness labda a Tesco kínálatában

img

A fitness labda, máshogyan írva fitnesz labda, más néven gimnasztikai labda vagy (nagy) gumilabda egyre nagyobb népszerűségnek örvend az utóbbi időben. Egyre több háztartásban találunk egy nagy zöld, lila, rózsaszín vagy más színű nagy labdát, akár vannak otthon gyerekek, akár nincsenek.

A jó hír, hogy akár a nagy áruházak kínálatában is megtalálhatjuk ezeket a sport kiegészítőket, akár a legközelebbi Tesco-ban is.

 

 

Fitness labda Tesco

fekete fitness labda

Az áruházban különböző márkák, különböző típusú termékei kaphatóak. Az árak és a kínálat változhatnak,  egyes márkák termékeik időszakosan kaphatóak, egyes modellek forgalmazása megszűnhet.

Érdemes figyelni a lehetőségeket a Tesco akciós újságokban.

 

Népszerű fitness labdák

 

 

Belül mindnyájan gyerekek vagyunk egy kicsit – és imádjuk a nagy labdákat!

A fitness labda, máshogyan írva fitnesz labda, más néven gimnasztikai labda vagy (nagy) gumilabda egyre nagyobb népszerűségnek örvend az utóbbi időben. Egyre több háztartásban találunk egy nagy zöld, lila, rózsaszín vagy más színű nagy labdát, akár vannak otthon gyerekek, akár nincsenek. És mik a fő funkciói egy fitness labdának? Az alábbiakban kitérünk rájuk.

 

Torna

A fitlabdával a lehetőségek közel végtelenek. Kezdve az alakformálástól, a gyógytornán át egészen a zsírégetésig rengeteg mindent tehetünk vele. A mélyizmok megdolgozása mellett az egyensúlyérzéket is javítja. Bár elsőre nem gondolnánk rá, amikor használjuk, erőt kell kifejtenünk, így aktívabbá, frissebbé teszi a napokat.

A kialakításának köszönhetően gerinc-, csont- és ízületkímélő, így akár az idősek számára is jó kellék (nekik akár ajándék) is lehet.

Ha komolyan vesszük a tornát és / vagy szeretjük az edzőprogramokat, nézzünk szét a neten: több mint 20 különböző fitball gyakorlat létezik profi trénerektől. A különböző gyakorlatok különböző izmokat erősítenek, növelik az állóképességet, erősítik a mélyizmokat.

De ha nem akarunk olvasgatni és gyakorlattípusokat nézegetni, a labdán rugózás magában is elég intenzív, és apró, ismétlődő apró mozdulatokkal is hasznos gyakorlatokat végezhetünk.

 

Ülésre

A fitness labda szék helyett is használható, amely kímélő módon erősíti a hátizmokat. Kímélő módon? Pontosan, hiszen folyamatosan váltogatjuk a testhelyzetünket a labdán, nem úgy, mint egy széken.

Mindezek ellenére a legtöbben képtelenek több mint fél órát ülni egy ilyen labdán. A tapasztaltabbak, edzettebbek másfél órát is bírnak.

A labdán ülés technikáját dinamikus ülésmódnak nevezzük, amelyet egészségesnek tartanak az orvosok és kutatások. A biztonság az első: ne próbáljunk meg rögtön ezen ülve dolgozni, könnyen le is lehet róluk esni.

 

Gyerekeknek

Egy nagy labdát gurítani, esetleg pattintani nyilván nagy élmény akár még a járni sem tudó gyerekeknek. De a fitness labda nem merül ki a játékban, használható a tornaórán is különböző gyakorlatokra. Ez egyesek szerint ilyenkor még a tanár-diák kapcsolatban is segíthet, mert oldja a hierarchia feszültségét, közelebb hozza egymáshoz a használókat.

 

A biztonság is fontos

Vegyük figyelembe, hogy a legtöbb fitball 70-100 kg-ig terhelhető, sérülés esetén könnyen tönkremegy, leereszt, és ahogy említettük, könnyen le lehet esni róla. Csak óvatosan!

 

 

Nézz körül a Tesco aktuális választékában: Aktuális ajánlatok – Tesco akciós újság itt >>>

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :