Home / Tesco termékek / Tesco kazán

Tesco kazán

img

Egy jól működő kazánnal nagy hatékonysággal tudjuk befűteni a helyiségeket. A jó hír, hogy akár a nagy áruházak kínálatában is megtalálhatjuk ezeket, akár a legközelebbi Tesco -ban is.

 

 

Tesco kazán

A Tesco általában a fűtési szezon megkezdése előtt kezni bővíteni a kínálatát kazánokkal. Bővebb információt találhatunk az aktuális akciós újságokban.

 

 

Kazánok a 21. században

Egyre többet lehet hallani a megújuló erőforrások előretöréséről, azonban ez nem jelenti azt, hogy a következő időszakot (éveket, évtizedeket) ne kísérnék végig a már előző évtizedekben megismert technológiák. Ilyen a kazánok is.

 

Milyen kazánok léteznek?

A kazánok öt fő fajtája a gőzkazán, a melegvíz kazán, a forróvíz kazán, a termoolaj kazán és a gázgenerátor.

 

Hogyan működnek a kazánok?

A kazánban tüzelőanyag (ez lehet bio-tüzelőanyag vagy fosszilis) lekötött kémiai energiáit szabadítjuk fel oxidációval (tehát égetéssel). Illetve a létrejövő energiát egy közvetítő közegen kell átvezetnünk.

Ez a közvetítő közeg több minden is lehetne, de leggyakrabban a víz tölti be ezt a szerepet. Más esetekben a gőz, de más is alkalmas lehet erre a feladatra, amely folyékony vagy gáz halmazállapotú anyag. Ha pedig ez a második lépés nem része a rendszernek, akkor beszélünk a már említett gázgenerátorról.

 

Mik a fő égethető anyagok, tüzelőanyagok?

A gázkazánok esetében földgáz, PB gáz, biogáz vagy a kevésbé ismert kohógáz is lehet.

Ha folyékony anyagot égetünk a kazánban, akkor leginkább a fűtőolaj, a kőszénkátrány olajok és a tüzelőolaj kerül szóba.

Ha pedig a leghagyományosabb, szilárd anyagok tüzelésére gondolunk, akkor tudjuk, hogy csak a képzeletünk szabhat határt a tüzelésnek. A leggyakoribb eltüzelt dolgok a szén, a szénpor, a hulladék, a biomassza, a pellet, a vegyes dolgok és persze a fa.

 

A kazán a legjobb megoldás?

Ha mindenkinek ugyanaz lenne a tökéletes megoldás a fűtésre, akkor valószínűleg a többi opció már nem létezne. Természetesen egészen másra van szüksége egy nagy cég hangárszerű raktárának felfűtésére, egy nagyobb panelház lakásainak a fűtésére és egy egyedülálló családi háznak is.

Sőt, még ezeken a kategóriákon belül is nagyon nagy eltérések vannak, általában a szigetelést szokták említeni, mint rendkívül fontos faktort, a lakossági otthonokban.

Egy nagyon jól szigetelt, általában új vagy felújított lakásban egy kisebb teljesítményű és / vagy elektromos készülék is jól szuperálhat, míg egy megfelelően elkészített kazán egy nem túl jól szigetelt társasház fűtését is jól meg tudja oldani.

 

Nézz körül a Tesco aktuális választékában: Aktuális ajánlatok – Tesco akciós újság itt >>>

  • Facebook
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :